Miranda – Oprichter en hoofdredacteur

Even voorstellen

Miranda

Oprichter en hoofdredacteur

Ik ben Miranda Loonstra, oprichter van de kinderkrant Jong072 en JongHHW. Na 20 jaar onderwijs besloot ik mijn andere passie te volgen, schrijven. In 2017 zag ik het jaarprogramma voor de kinderkrant voorbijkomen, 10 modules om je eigen kinderkrant in de regio op te zetten. Toen ik de uitgangspunten zag, wist ik het meteen: Dit wil ik ook.

Kinderen een stem geven, echt naar ze luisteren, laten zien dat hun menig ertoe doet en hun verhaal vertellen in de krant. De gesprekken die ik met kinderen mag voeren zijn zo waardevol. Eigenlijk ligt de kinderkrant dicht bij de doelstellingen van het onderwijs: je doet het voor de kinderen.

De krant is gratis, omdat ik vind dat alle kinderen recht hebben op de krant. Ik geloof in een inclusieve samenleving. Iedereen hoort erbij!